Ga naar de inhoud

OVER SCHOOL AT SEA

Met School at Sea volg je jouw eigen lesprogramma van school. Door de School At Sea lessen en expedities leer je ook je blik te verbreden en vergroot je jouw kennis buiten de kennis van school. Eerstegraads docenten begeleiden je met schoolwerk en planning.

Praktijklessen / opdrachten zijn bijvoorbeeld :

  • Santa Cruz: een internationaal uitwisselingsprogramma
  • Dominica: voeren de leerlingen biologisch onderzoek uit
  • Panama: logeren bij inheemse stam de Emberaindianen
  • Cuba: leven in een communistisch land

Je leert iedere dag, van de lesstof, de expedities en het leven aan boord. Aan boord ondervind je hoe het is om samen te werken en als groep te opereren. Bij de scheepsovername word je bijvoorbeeld kapitein, matroos of kok. Je leert leiding geven, verantwoordelijkheid nemen en beslissen in het belang van de groep.

HET PROGRAMMA

School at Sea is een talentontwikkelingsprogramma. Leren door ervaring staat hierin centraal. Van de deelnemende leerlingen verwachten we dat ze open staan voor nieuwe inzichten, over de wereld maar ook over zichzelf.

Hierdoor leren jongeren zelfstandig te zijn en ontwikkelen ze zich niet alleen op cognitief vlak, maar ook in psychosociaal opzicht. Samen met onze adviesraad ontwikkelden wij een coachingsmethodiek die deze visie ondersteunt.

School at Sea baseert haar pedagogische achtergrond op de bevindingen uit verschillende wetenschappelijke studies die de effecten van zeezeilen op jongeren hebben onderzocht. Daarnaast hebben we gekeken naar adolescentenstudies en we bestudeerden diverse lesmethodes, zoals ‘ervaringsleren’. Deze verschillende ‘scholen’ vormen de basis voor het School at Sea-programma.

DE BEGELEIDING

Het School at Sea-team bestaat uit eerstegraads docenten en een ervaren zeilcrew. De docenten geven allemaal twee verschillende vakken en zorgen ervoor dat de leerlingen het beste uit zichzelf èn hun schoolwerk halen. De crew is getraind in veiligheid op zee, en heeft daarnaast een didactische training gehad

Onze coachingsmethodiek draait om zelfstandigheid en het mogen maken van fouten. Deze uitgangspunten komen in alle facetten van het programma terug. Aan boord en tijdens de expedities, maar ook tijdens het selectieweekend en de fondswerftraining.

School at Sea werkt samen met verschillende partners. Zo passen we bijvoorbeeld het door Sail Training Association Netherlands ontwikkelde Sail Training Programma toe in ons curriculum. Verder worden we geadviseerd door APS, het toonaangevende onderwijsadviesbureau en prof. dr. Michiel Westenberg, ontwikkelings- en onderwijspsycholoog aan de Universiteit Leiden.


MIJN FANTASTISCHE SPONSORS