Ga naar de inhoud

OVER SCHOOL AT SEA

School at Sea wil dat de leerlingen goed voorbereid aan hun project beginnen. Dus beginnen we al aan de wal met het door Sail Training Association Netherlands ontwikkelde Sail Training Programma. Dit programma bouwen we verder uit tijdens de reis. Het Sail Training Programma leunt op twee pijlers: Het aanleren van nautische (praktijk)kennis en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

In de training leren de scholieren de basis van het zeilen, waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen. Ook is er veel aandacht voor veiligheid op zee. En omdat je een Tall Ship niet alleen kunt besturen draait alles om samenwerken. Met deze training stimuleert School at Sea de leerlingen om meer zelfvertrouwen te kweken, hun doorzettingsvermogen te vergroten en sterker, slimmer en zelfstandiger te zijn.

SCHEEPSOVERNAME

Tijdens een scheepsovername nemen de jongeren het schip letterlijk over. De bemanning houdt zich bewust op de achtergrond en grijpt alleen in als het ècht moet.

Tijdens een scheepsovername nemen de jongeren het schip letterlijk over. De bemanning houdt zich bewust op de achtergrond en grijpt alleen in als het ècht moet.

De leerlingen moeten ‘solliciteren’ op de verschillende functies aan boord, zoals kapitein, machinist en stuurman, maar ook kok en matroos. Dit daagt ze uit om na te denken over de werkzaamheden van bijvoorbeeld een kapitein. En waarom juist zíj dan een goede kapitein zouden zijn. De bemanning blijft op de achtergrond en grijpt alleen in als dat noodzakelijk is. In dit proces motiveren we de scholieren om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Ook leren ze waarom samenwerken zo belangrijk is. Verantwoordelijkheid dragen voor een groep wordt heel concreet als je ècht verantwoordelijk bent.


MIJN FANTASTISCHE SPONSORS